2024.05.16
  Még

Üdvözöljük!

A Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszéke a hallgatókkal együtt 2024 május 16.-án, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Távközlés Világnapot. A rendezvényen évről évre nagyobb létszámú résztvevőt köszönthetünk a hazai infokommunikációs szektorból, mely hazánkban egyedülálló módon emlékezik meg az infokommunikáció ünnepéről.

Ezúton szeretnénk meghívni Önt a Távközlési Világnap rendezvényünkre, hogy együtt tekinthessük meg az előadásokat és együtt köszönthessük az idei Dr. Magyari Endre díjasokat!

Időpont: 2024 május 16.


Helyszín: Széchenyi István Egyetem, 9026, Győr Egyetem tér 1.


A rendezvény idei kulcsszava: "A világűr meghódítása"



1865. május 17-én Párizsban húsz ország képviselői aláírták a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okmányt. Ennek emlékére 1968 óta tartják meg a Távközlési Világnapot. Az alapítók között hazánk is ott volt. Mint utódok ezen esemény előtt tisztelgünk a rendezvényünkkel.

Az idei rendezvény során a legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás lesz a középpontban, de egy délutáni szekcióban helyet adunk a kvantumkommunikáció korszakváltó lehetőségeinek bemutatására is. Egy harmadik szekcióban pedig hallgatóink ismertetik a SZESAT Szakkollégium legújabb fejlesztési és kísérleti eredményeit.

A szakmai előadásokkal párhuzamosan lehetőséget adunk az ipar képviselői által végzett kutatási és fejlesztési tevékenységek bemutatására, és kiállításon történő megismertetésére is.